Register    Login    Forum    Search    FAQ


Board index » TECHNICAL » Electrical/Wiring Technical




Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Sat Aug 23, 2008 7:19 pm 
Offline
Frequent Racer

Joined: Tue Apr 05, 2005 11:19 pm
Posts: 511
Location: Iowa
I'll post some pics of the fuse/relay center I'm incorporating into a 1966 Chevelle I'm building at my shop. I removed the entire relay center from a 99 Olds Alero and it has a total of 10 realys, some of which are 5 pin as well as about 12 MAXI style fuses-it looks factory and it provides an easy place for proper wire routing. -Jabin


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Sat Aug 23, 2008 11:46 pm 
Offline
Frequent Racer

Joined: Tue Apr 05, 2005 11:19 pm
Posts: 511
Location: Iowa
http://www.pro-touring.com/forum/showthread.php?t=46075

My images appear to be too big-here's the Chevelle I'm building at the shop. It's a dynoed 632 hp 406 mechanical roller motor with an NX kit that's capable of adding approx. 750 hp more. You can see the relay center I'm building for it-that is how I build my electrical systems underhood. The MAXI style fuses handle current loads better and the integrated relays keep everything neat and tidy. I'm still in the middle of running all the electrical for it at the moment.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Tue Nov 04, 2008 8:42 am 
Offline
Top Fueler
User avatar

Joined: Fri Jul 11, 2003 8:02 pm
Posts: 3337
Location: Burleson TX
I am taking the adive of ordering quality relays.
Does anyone know where i can get a Potter & Brumfield or bosch relay? Im restricted to ordering online

_________________
79 coupe
406CI w/ TrickFlow twisted wedge heads
TKO500
9'' rear with spooled 3.89
Chrome wont get ya home
Image


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Tue Nov 04, 2008 1:20 pm 
Offline
Pro Stocker
User avatar

Joined: Fri Jul 28, 2006 11:43 am
Posts: 2176
Location: Indianapolis, Indiana
http://www.waytekwire.com

_________________
CDR Performance
The Custom Engine Shop
Official Sponsor of the first Annual
YellowBullet.com Nationals

Image


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Fri Nov 21, 2008 11:32 am 
Offline
MalibuRacing Authorized Advertiser
User avatar

Joined: Thu Nov 20, 2008 5:43 pm
Posts: 452
HarrisonTX wrote:
I am taking the adive of ordering quality relays.
Does anyone know where i can get a Potter & Brumfield or bosch relay? Im restricted to ordering online
Sometimes if there is a "good" parts guy at your local parts store they can find relays for you. Just ask them to bring the box with the relays in it from the back and even though GP or Wells name is on the box open them up and look at the back of the relay. Most of the time you will find Bosch relays in the boxes or you might get lucky and find Hella relays there as well.

_________________
BMR Suspension Sales
http://www.bmrsuspension.com
813-986-9302


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Tue Feb 03, 2009 6:05 pm 
Offline
MalibuRacing Junkie
User avatar

Joined: Thu May 22, 2003 8:14 pm
Posts: 6807
Location: Memphis,TN
how do you wire 2 relays in paralell?

Image

_________________
I am a dealer for TRZ Motorsports ,PM me for your suspension needs....
We'll get you hooked up


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Tue Feb 03, 2009 8:30 pm 
Offline
MalibuRacing Junkie
User avatar

Joined: Sat Jan 01, 2005 9:40 pm
Posts: 7164
Location: Tinley Park,IL
why run 2?


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Wed Feb 04, 2009 6:42 am 
Offline
MalibuRacing Junkie
User avatar

Joined: Thu May 22, 2003 8:14 pm
Posts: 6807
Location: Memphis,TN
ILLEGAL REGAL™ wrote:
why run 2?



big pumps use big power.....
also,incase one dies on ya

_________________
I am a dealer for TRZ Motorsports ,PM me for your suspension needs....
We'll get you hooked up


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Wed Feb 04, 2009 4:49 pm 
Offline
MalibuRacing Junkie
User avatar

Joined: Sat Jan 01, 2005 9:40 pm
Posts: 7164
Location: Tinley Park,IL
Excelerater wrote:
ILLEGAL REGAL™ wrote:
why run 2?



big pumps use big power.....
also,incase one dies on ya
the reason they say run 2 is simply in case 1 fails there's a backup.. and thats words directly from them.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Thu Feb 05, 2009 8:33 am 
Offline
MalibuRacing Junkie
User avatar

Joined: Thu May 22, 2003 8:14 pm
Posts: 6807
Location: Memphis,TN
ILLEGAL REGAL™ wrote:
Excelerater wrote:
ILLEGAL REGAL™ wrote:
why run 2?



big pumps use big power.....
also,incase one dies on ya
the reason they say run 2 is simply in case 1 fails there's a backup.. and thats words directly from them.


The only thing bad about that idea is :
If one relay went bad how would you ever know??????

I dont know why they just dont sell /use a 70A relay like this
http://order.waytekwire.com/productdeta ... R%20RELAY/

_________________
I am a dealer for TRZ Motorsports ,PM me for your suspension needs....
We'll get you hooked up


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Thu Feb 05, 2009 6:51 pm 
Offline
MalibuRacing Junkie
User avatar

Joined: Sat Jan 01, 2005 9:40 pm
Posts: 7164
Location: Tinley Park,IL
Excelerater wrote:

The only thing bad about that idea is :
If one relay went bad how would you ever know??????

I dont know why they just dont sell /use a 70A relay like this
http://order.waytekwire.com/productdeta ... R%20RELAY/
I guess when the 2nd goes bad :mrgreen: I'll use a single and carry a spare


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Fri Oct 30, 2009 12:06 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Mon May 21, 2007 2:08 am
Posts: 4227
i run redundant raleays for my pump as well. i use ihc hydroboost relays. they have a sweet sealed socket.

they are on the right fenderwell next to my msd box.

Image

_________________
pump gas,3880 pound,9.43@141.8 1.24 60 foot, not your grandmas gp
2012 hot rod magazine drag week,3rd place small block power adder
You'd give it all up for what's there for the taking
Whatever it takes to keep your hands from shaking
The same things you're thinking might make you feel better
The same things that probably got you here


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Wed Nov 04, 2009 8:15 am 
Offline
MalibuRacing Authorized Advertiser
User avatar

Joined: Thu Nov 20, 2008 5:43 pm
Posts: 452
Man those look nice, where'd you pick them up from?

_________________
BMR Suspension Sales
http://www.bmrsuspension.com
813-986-9302


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to wire relays
 Post Posted: Wed Nov 04, 2009 5:51 pm 
Offline
Pro Stocker
User avatar

Joined: Mon Mar 09, 2009 8:32 pm
Posts: 1461
Location: Springfield, Tn
While I was working at the salvage yard, we had an ambulance come in. I dug around until I found the relay panel.

I know have about 60 - 50 amp relays and as many 50 amp breakers.

I have used them for all sorts of stuff over the last few years.

_________________
Your rationality will never compare to the level of my idiocy
NO LONGER A MALIBU OWNER
94 GMC Suburban My build thread


Top 
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Board index » TECHNICAL » Electrical/Wiring Technical


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron